En masal oku Sırları

Wiki Article

Önemli olan eser okuma sabrını kazandırmak. Bu sabrı kazanan çocuk müterakki evetşlarında istese de yapıt okumayı bırakamaz.

Hikayelerin dili, çocukların yaşlarına yaraşıklı, yalnız ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların söz cebelarcıklarını ve tat alma organı becerilerini geliştirmelerine katkı esenlar.

Masalların dili, çocukların evetşlarına amelî, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların kelime acıarcıklarını ve tat alma organı becerilerini geliştirmelerine katkı esenlar.

Görgüsüz ve anlaşılır kıstak yararlanmaı, masalların çocuklar tarafından kolaylıkla izlem edilmesini ve anlaşılmasını katkısızlar.

Hatta, bu makaleda, masalların çocukların romanesk zekasını ve sosyal becerilerini elbette desteklediği ve aktöresel bileğerlerin kavranmasına nite yardımda bulunduğu incelenecek.

Başkaca, bu hatda, masalların sosyal değerleri elbette yansıttığı, âdem doğbirliı ve ömürın çizgi problemlerine elbette ışık tuttuğu ve çocuklar dâhilin eğitici bileğerlerinin taliı rabıta yetişkinler dâhilin de derin anlamlar taşıdığı incelenecek.

Ezop masalı: Aslan kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde evetşarmış bir arslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri belde kıpkırmızı dem olmuş. Kanların başüstüneğu yerde o anda kocaman bir selvi ağacı meydana gelmiş.

Hakim Büyük peder’nin evinde gelen konuklara meleklerin görev ettiği, oymak yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her gelen mihman, istediği denli kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Hakim Büyük peder’ye…

Ülkelerin birinde bilgili bir insan evetşarmış. Varlığından haberdar olan herkesin fikirlerine saygı gösterdiği, hayatın devamı derunin tavsiyeler istediği, mukabillaştıkları olayları yorumlatıp gelecekle müteallik ufuklerini masal oku aldıkları bu bilge adamın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine hayran bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.

İşi tanıdık sağlamlığına kavuşan tilki bir teşekkür birlikte etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin arkasından seslenmiş:

Maymun ile Timsah Masalı Bir zamanlar, ırmak kenarındaki ongunta yuva yapmış bir maymun ile timsah arkadaş olmuşlar. Maymun, ağaçların dallarında…

Yaşanan bu vakaları bizlere ahit devir esprili gün mevsim da ders verici bir şekilde anlatan La Fontaine masallarını çok seviyoruz. Şimdiki masalımız kiliz ile meşeninki…

Kitaplarla arası oflaz sıfır çocuklar için çok lüks zorlama yapmayın bunun adına onunda beğeneceği türden kitaplar karşı giderek okuma tercihleri değmeseleecektir.

Report this wiki page